Omgeving

Sleen

Sleen is een sfeervol brinkdorp in Drenthe. In het oude centrum prachtige authentieke boerderijen die tegenwoordig meestal een woonfunctie hebben. Ook vind je hier voorzieningen zoals een supermarkt, warme bakker en een drogist maar ook een restaurant en pizzeria, en niet te vergeten het kleinste café. Ga eens een kijkje nemen bij de molen of het oude gemeentehuis wat tegenwoordig een multicultureel centrum is.

Emmen

Een sfeervol centrum, een prachtig nieuw stadsplein met waterpartijen, een park, winkels, restaurants en het bos om de hoek, een plaats die alles heeft. Geniet op gezellige terrasjes van het levendige centrum. Bezoek op vrijdag één van de mooiste en grootste weekmarkten van Nederland of in de zomer de bekende Vlindermarkten, maar ook C’est la Vie, De Gouden Pijl of het Full Colour festival. Wildlands Adventure Zoo is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Natuurpark Veenland

In Zuidoost Drenthe ligt een natuurgebied met hoogveen. Het is het Bargerveen, een ‘klein’ maar bijzonder restant van het grote Boertangermoeras. Het Bargerveen is tegenwoordig zo’n 2100 hectare groot en het veen leeft hier weer. Net als vele vogelsoorten, libellen en vlinders. Een kudde van maar liefst 1000 schapen lopen in het Bargerveen. Bekijk de prachtige stallen waar in het voorjaar grote aantallen lammetjes te bewonderen zijn.

Meppen, Duitsland

De gezellige oude vestingstad Meppen, net over de grens in Duitsland, is een bijzonder fijne bestemming. Deze “Stadt am Wasser und im Grünen”, heeft een gezellige kleine binnenstad, met terrassen en enkele leuke winkeltjes. In “de Mep”, het overdekte winkelcentrum, dat van buiten op een diamant lijkt, vindt je nog meerder winkels. Ook zie je nog veel karakteristieke panden zoals het Raadhuis, de kerk en het museum.
Houdt je meer van fietsen dan vindt je hier mooie fietsroutes langs het water of door het bos. Een zeer afwisselend landschap met mooie fietspaden.

Pieterpad

Een groot deel van onze gasten zijn wandelaars. Wij zitten aan het eind van etappe 6 van het Pieterpad. Het Pieterpad is de bekendste langeafstand wandelroute van Nederland. Het pad voert je van Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en slingert daarbij door een groot aantal verschillende landschappen, afwisselende natuur en gebieden met een uiteenlopende cultuurhistorie. Het lopen van het Pieterpad is een ervaring. Je zult thuiskomen met verhalen over bijzondere ontmoetingen en belevenissen.

We wensen je een goede tocht!

Zie ook https://pieterpad.startpagina.nl/

Contact

Neem voor reserveringen of meer informatie contact met ons op: